web analytics

Mediation

Mediation

"Het mooie van delen is, dat je samen alles hebt". “Je weet nooit hoe sterk je bent, totdat sterk zijn je enige keuze is.” “Een verandering vindt plaats omdat gewone mensen buitengewone dingen doen.”

Mediation bij Familieconflicten

Mediation bij familieconflicten

Mediation

Conflicten komen binnen de beste Families voor, relaties herstellen en verbeteren? Ontdek hier de voordelen. van mediation. Net zoals elk conflict maken familieconflicten meer kapot dan je lief is, daarnaast zijn familieconflicten aan de orde van de dag. Vaak zien we dat dit soort conflicten in de eigen omgeving blijven en zijn ze voor de buitenwereld onzichtbaar.

Waarschijnlijk herken je dit soort situaties:

  • Je wordt het niet eens met je broer of zus over de zorg voor jullie bejaarde vader of moeder;
  • Je bent niet gewenst op de verjaardag van je kleinzoon of -dochter;
  • Je hebt ruzie met je broer over de gang van zaken in het familiebedrijf;
  • Je zoon of dochter heeft je al geruime tijd niet gesproken of gezien door een ouder-kind conflict;
  • Er zijn perikelen rondom een erfenis die de familie uiteen dreigt te rukken.

Net zoals elk conflict maken familieconflicten meer kapot dan je lief is, daarnaast zijn familieconflicten aan de orde van de dag. Vaak zien we dat dit soort conflicten in de eigen omgeving blijven en zijn ze voor de buitenwereld onzichtbaar.

De reden dat dit soort conflicten in de eigen omgeving blijven komt met name door het feit dat je er met niemand over kunt of wilt praten. Familieconflicten kunnen soms hoog oplopen,  veroorzaken veel verdriet en verstoren de onderlinge familierelaties ernstig.

Mediation is een manier om familieconflicten onder controle te krijgen, en daarmee weer de rust in de familie terug te brengen.

Voorkomen is beter dan genezen!

Veer | Adviseur Nalatenschappen

Mediation

Wil je meer weten over mij, mediation of conflictcoaching, neem dan contact op!

Tel.: 070 – 4126217

informatie@adviseurnalateschappen.nl

Sleutelwoorden bij mediation zijn;

hulp bij familieconflicten, familie ruzie, mediation bij familieconflicten, omgaan met familieconflicten, mediator familieruzie, ruzie over erfenis, erfenis inboedel verdwenen.

Wat is mediation

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, begeleid door een onpartijdige mediator. Mediation kan worden ingezet in allerlei conflicten en van verschillende intensiteit.  Denk bijvoorbeeld aan een conflict met een collega of je werkgever, met de buren of een familielid. Wat de meeste conflicten met elkaar gemeen hebben is dat emoties van woede, angst, frustratie of verdriet een (vaak) te grote rol spelen om tot een oplossing te komen.

De rol van de mediator tijdens de mediation.
De mediator faciliteert het proces waarin jij en de andere partij samen een oplossing zoeken en creëert een veilige omgeving waarin jullie met de bijkomende emoties en frustraties rustig met elkaar kunnen praten. De mediator zorg ervoor dat jullie stem evenveel gehoord wordt tijdens de mediation. Dit betekent dat jullie beiden evenveel invloed op de oplossing hebben en er geen voorkeur voor een persoon is. De mediator bedenk geen oplossingen! en heeft geen voorkeur voor een oplossingsrichting of voor een van de partijen.

Voordelen van mediation
Het grootste voordeel van mediation is dat je samen komt tot een oplossing voor het conflict. Er is niemand die jullie oplegt wat er moet gebeuren en aan welke afspraken jullie je moeten houden. Het doel is dat partijen gezamenlijk achter de oplossing staan. En dat werkt het beste als jullie de oplossing gezamenlijk hebben bedacht.

Logo Adviseur Nalatenschappen

Wilgendreef 223
2272 ER Voorburg

Tel: 070 – 4126217
E-mail: informatie@adviseurnalatenschappen.nl

KvK: 73513741
BTW-ID: NL001493552B74

Meer weten over het regelen voor later?

4 + 3 = ?