web analytics

Persoonlijk Levensdossier

Persoonlijk Levensdossier,

"Overzicht op papier en online". "Veilig en actueel". "Volledig overzicht voor uw nabestaanden". "Voorkomt conflicten over uw nalatenschap".

Waarom een Persoonlijk Levensdossier?

Wat wij vaak tegenkomen is het volgende, er doet zich in de familiesfeer een sterfgeval voor en er is niets beschreven. Voor de nabestaanden begint dan de puzzeltocht.

Wat wil Pa of Ma, begraven, cremeren of wilde ze haar lichaam beschikbaar stellen aan de wetenschap? Wat voor kleren wilden ze aan? Waar liggen de papieren zoals, polissen? en is er een testament? en nog veel meer van dit soort voorbeelden.

Maak van uw nabestaanden gaan spoorzoekers!

Persoonlijk Levensdossier | Adviseur Nalatenschappen

Persoonlijk Levensdossier | Adviseur Nalatenschappen

Het Persoonlijk Levensdossier.

Bovenstaande is een voorbeeld van wat wij in de praktijk regelmatig tegenkomen, dit omdat de meeste mensen niet graag over hun eigen nalatenschap willen nadenken.

Daarnaast is het niet makkelijk om met uw dierbaren hierover te praten. Toch is het verstandig om dit op tijd te doen want veel problemen kunnen voorkomen worden als u de praktische zaken rondom uitvaart en erfenis bij leven al regelt. Dick Tolboom kan u als Adviseur Nalatenschappen hierbij van dienst zijn.

Het Persoonlijk levensdossier is een belangrijk naslagwerk voor u om bij leven zaken duidelijk te hebben en daardoor voor uzelf rust te creëren, maar zeker ook voor uw nabestaanden bij het afwikkelen van uw nalatenschap.

Zorg ervoor dat nabestaanden, mantelzorgers, de uitvaart verantwoordelijke of executeur kunnen worden geïnformeerd over persoonlijke zaken die van belang zijn en leg die informatie vast.

Hoe werkt het?

In een Persoonlijk levensdossier kunt u eenvoudig persoonlijke informatie verzamelen. Het is een persoonlijk document met alle informatie die u belangrijk vindt en die emotioneel, zakelijk en praktisch van belang kan zijn voor degenen die achterblijven: foto’s, brieven, teksten, adressenlijsten, bankcodes, login-informatie. U bepaalt zelf aan wie u deze informatie toevertrouwt.

Dezelfde informatie kan ook worden gebruikt voor het opstellen van een Levenstestament of als inventarisatie voor uw testament. Naast de papieren versie kunnen wij u ook adviseren bij het gebruik van Het Levensregister, een online tool die u zelfstandig of samen met ons kunt invullen. Het Levensregister is eenvoudig en te allen tijde door u te raadplegen en aan te passen zodat het altijd actueel blijft.

De voordelen van een Persoonlijk Levensdossier

  • Het Levensdossier biedt u een compleet overzicht van alles wat u geregeld wil hebben voordat u komt te overlijden;
  • Wanneer u al uw wensen en praktische informatie in de map documenteert, kunt u uw zelf en uw nabestaanden veel onnodige stress besparen;
  • In het Persoonlijk Levensdossier kunt u alles terugvinden waar uw nabestaanden mee te maken zullen krijgen;
  • Door dit complete overzicht weet u zeker dat u niks vergeet;
  • Geen misverstanden omdat u helderheid geeft over uw wensen en allerlei belangrijke zaken;
  • Voorkom discussies of zelfs ruzie tussen uw erfgenamen over uw nalatenschap
  • Gevoel van rust omdat u alles goed en compleet geregeld heeft

Sleutelwoorden bij een Persoonlijk Levensdossier zijn;

Persoonlijklevensdossier, levensdossier, levensregister, levensdossier maken, mijn levensdossier, levensregister

Logo Adviseur Nalatenschappen

Wilgendreef 223
2272 ER Voorburg
Tel: 070 – 4126217
E-mail: informatie@adviseurnalatenschappen.nl

KvK: 73513741
BTW-ID: NL001493552B74

Meer weten over het regelen voor later?

1 + 0 = ?